Translate

2016. november 2., szerda

VKP!: Azt mondom neked, Z generáció...



A témánk most elég érdekes, igyekszem róla írni, amit gondolok.

A házi gazdánk Ági, a Csak csináld! BLOGOT ÍRJA, már a címe is a blogjának szimpatikus, és a bevezető szövege is olyan frappáns, ajánlom hogy nézzetek be hozzá, és olvassátok a blogját. Amin megakadt a legjobban a szemem, védőnőként családoknál hasznos tanácsok vannak EBBEN a bejegyzésében.


21. században élő gyerekek, manapság már a számítógép világában nőnek, fel jól érzik magukat a virtuális világban, a telefonjukról már könnyen elérik a nettet, Iphon 7 vagy 7 Plus legújabb telefonjuk van amit legtöbbnek a szülei vesznek meg és fogalmuk sincs az értékükről, és valójában mire is lehetne használni, amik okos és tanulságos dolgok. Én is viszonylag fiatal vagyok 27 éves,(lassan 28) és hazudnék ha azt mondanám hogy nincs facebookon és instagramon mert persze hogy engem is érdekel, de manapság már ezek a közösségi oldalak is arról szólnak, hogy ki hová utazott mit vett magának, hol selfizik ... és sorolhatnám, ami nem éppen jó dolog. Mert van jó oldala ennek a virtuális életnek,azok számára akik nem tudnak emberekkel kapcsolatot teremteni személyesen, itt arra gondolok, hogy  nem képesek másokkal kommunikálni, mert szégyenlősek, vagy  önmaguktól is félnek, ezek a közösségi oldalak, meg arra is jók hogy ismerkedjünk és idegenekkel beszélgessünk és ismerkedjünk, akinek lehet név nélkül és minden nélkül,kiadhatod a való énedet, de ugyan valóban jó ez?
Szerintem nem jó, -megválaszolom a kérdést,- mert így akik ebben nőnek fel, lehet az intelligenciájuk érett lesz, és 7 éves gyerek lehet 17 évesnek megfelelő szövegeket nyomat de attól egyáltalán nem lesz jobb és érzelmileg instabil ember lesz, akiben egy cseppnyi empátia nincs, mert manapság ezt lehet látni, hogy a kamaszokban semmi empátia együtt érzés nincs a másikkal szemben. De ezt a felnőttekre is ellehet mondani- kivétel a tiszteletnek-.

Igazából a véleményem az, hogy a mai generáció, sajnos érzelmileg kiég ami a legnagyobb gond, és nem az a baj, hogy valakivel lóg a netten vagy hasonló mert ismerkedni nem bűn!- hanem az, hogy függő lesz, nem tud INTERNET NÉLKÜL élni, ami egyáltalán nem jó dolog.

Én azon az állás ponton vagyok, hogy nem az internet a hibás, hanem az emberek, hogy nem tudják jó dolgokra használni az internetet. Meggyengülnek a normák, a közös értékek, az emberek kevesebbet beszélnek egymással ami nem vezet jó dologhoz.
Záró résznek még annyit mondanék el, hogy beszélgessünk egymással, és figyeljünk oda egymás érzéseire, vagy csak kérdezzük meg a másiktól, hogy hogy van? - vagy kell-e valamit neki segíteni?- hidd el jól fog esni a másik embernek, legyen szó anyukádról család tagjaidról vagy akár a szerelmedről, és ha van gyereked, neki is tanítsd meg ezeket a dolgokat,hogy együtt érző legyen és sok időt töltsetek egymással és ne a netten meg a rajzfilm meséken lógjon egész nap- "mert te nem érsz rá" címszóval leülteted elé!

Záró képpel zárnám és idézettel: 
"Minden csoda alapja a szeretet." Müller Péter.



Nekem ezzel a témáról ez a véleményem?! Nektek mi?
Írjátok meg nekem, sok puszi SZÖSZI




Nézzétek meg a többiek bejegyzéseit is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése